Kezdőlap Virágok A-Z Színskála

Japán Nyílbambusz

(Pseudosasa japonica)

A japán nyílbambusz a mérsékelt övi kertek egyik legnépszerűbb bambusz faja, s ezt a kiemelt helyet elsősorban gyors és erőteljes növekedésének köszönheti. Gyöktörzsével folyamatosan terjed, így viszonylag hamar benépesíthetjük általa a kert egy kiemelt pontját. Ez egy igen termetes bambusz, mely akár 3-5 magasra is megnőhet, sűrűn feltörő hajtásain pedig tömötten fejlődnek a fényes sötétzöld, lándzsa alakú levelek. Rendhagyó, de kiváló sövény nevelhető belőle, ugyanakkor szoliternövényként is ültethetjük, sőt akár konténeres növényként is megállja a helyét.
Mint számos más bambusz faj, a japán nyílbambusz is olyan erőteljes terjedésű, hogy leginkább csak földbe süllyesztett korláttal tartható kordában.

Gondozása


Ez az egzotikus örökzöld napos és árnyékos fekvésben egyaránt nevelhető, ráadásul a különféle talajviszonyokhoz is jól alkalmazkodik. Kedveli a tápanyagban viszonylag gazdag, folyamatosan nyirkos talajt. Bár feltörő hajtásai gracilisnak tűnnek, jól ellenáll még az erősebb szeleknek is. Fagytűrése jó, nagyon kemény teleken szenvedhet némi fagykárt, de alapvetően teljesen télálló hazánkban. Gondozást alig igényel, a legtöbb problémát az erőteljes terjedés megakadályozása jelenti

Szaporítása


Tőosztással.

Megosztás a Facebook-on
A A