Kezdőlap Virágok A-Z Színskála

Csüngő Amaránt

(Amaranthus caudatus)

Érdekes megjelenésű nagytermetű egynyári, amely karakteres külleme miatt leginkább szoliternek való. Ez a dísznövény mindenféleképpen felhívja magára figyelmet, nőjön akár falak, kerítések mellett, akár a kert egy kopár sarkában. Bár sok vizet és tápanyagot igényel, ennek ellenére különösebb gondozás nélkül is hamar mutatóssá válik, és képes rá, hogy betöltse az üres helyeket. Gyorsan növő, bokrosodó növény, amelynek a magassága elérheti akár az 1,4 m-t is, a róla lecsüngő bojtszerű virágfüzérek pedig a 45 cm-t. Virágai általában bordók vagy sötétlilák, s a nyár derekától szeptember végéig nyílnak. Nagy világoszöld levelei és rózsaszínes árnyalatú szárai is mutatósak.

Gondozása


Laza, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talajt és bőséges öntözést igényel. Napos, védett helyen szépen díszlik, de némi árnyékot tolerál a délutáni órákban. A levéltetvek időnként megtámadhatják.

Szaporítása


Magról. Vetéstől számítva kb. 3 hónap elteltével virágzik, ezért érdemes 6-8 héttel az utolsó fagyok előtt elvetni. Palántáit csak a fagyok elmúltával ültessük ki.

Megosztás a Facebook-on
Amaranthaceae (amarántfélék) > csüngő amaránt
2
Csüngő Amaránt

Színváltozatok

Bordó, sötétlila


Kapcsolódó cikkek

Kövess minket a Facebook-on is!
A A