Kezdőlap Virágok A-Z Színskála

Kínai Rojtosvirág

(Loropetalum chinense)

A kínai rojtosvirág egy fagyérzékeny, örökzöld cserje, mely tavasszal nyíló különös, pókszerű, rózsaszín vagy fehér színű virágaival hívja fel magára a figyelmet. Ez a Kínában és Japánban vadon is burjánzó örökzöld növény szereti a napos és meleg fekvést, ezért akár konténerben, akár cserjeágyban helyezzük el, a délnyugati, esetleg fallal védett fekvés az ideális számára.
Maga a növény eredeti élőhelyén 2-3 m magasra növő, kompakt növekedésű kerekded bokor, melynek hajtásain ovális formájú, aszimmetrikus, zöld, illetve bíborszínű levelek fejlődnek. Virágai, melyek a varázsmogyoróéra hasonlítanak kora tavasszal nyílnak.

Gondozása


Napos vagy félárnyékos fekvést, savas kémhatású, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talajt igényel. Konténeres növénykénként tartva a növekedési periódusban bő öntözést igényel. A hideg szelektől, és az erősebb fagyoktól mindenképpen óvni kell. Az ország melegebb területein megfelelően védett fekvésben, takarással védekezve a szabadban is átteleltethető, de keményebb teleken erősen károsodhat, vagy akár el is pusztulhat, ezért legjobb, ha a tél folyamán hűvös, világos helyen teleltetjük.

Szaporítása


Bujtással vagy félfás dugványokkal.

Megosztás a Facebook-on
Hamamelidaceae (varázsmogyorófélék) > kínai rojtosvirág
2
Kínai Rojtosvirág
Loropetalum chinense

Színváltozatok

Rózsaszín, fehér

Kapcsolódó cikkek

Kövess minket a Facebook-on is!
A A