Kezdőlap Virágok A-Z Színskála

Hívogató őszi balkonnövények - melyiket válasszam?

Bár néhány egynyári virág, mint például a begóniák vagy a kerti nebáncsvirág ez idő tájt is szépen virulnak a balkonon, itt lehet az ideje, hogy néhány kifejezetten őszi kompozíciót is készítsünk az ablakládába vagy a teraszra. Attól függően, hogy milyen növényeket részesítünk előnyben, az összeállítás tükrözheti az ősz tüzes színvilágát, a betakarítás gazdag hangulatát, ugyanakkor készíthetünk olyan kompozíciókat is, melyek a fagyos tél folyamán is díszítenek örökzöld levelükkel, színes bogyóikkal.

[bővebben]

Virágos szegélyek utánozhatatlan bája

Az évelők és egynyáriak sokféle elhelyezésben díszíthetik a kerteket - alkothatnak önálló csoportokat, lehetnek szétszórva gyepben vagy a lombhullató fák alatt, ékesíthetnek kisebb-nagyobb sziklakertet, azonban biztosan minden kertben van egy-két olyan terület, ahol a virágszegély a legjobb megoldás a növények elhelyezésére, a figyelem felkeltésére.
Sokszor az épített felületek, kerti utak, garázsbejárók, kerítések mellett marad annyi üres felület, amely keskeny volta miatt épp mutatós növényszegélyek beültetésére használható a legjobban, előfordulhat azonban az is, hogy tudatosan alakítunk ki olyan színes növényszegélyeket, melyek a tekintetet a kert egy távolabbi pontjába irányítják, vagy optikailag megnyújtják a kérdéses teret.
[bővebben]

Már most gondoljunk a tavaszi hagymásokra!

Mivel a tavasz első hírnökei között nagyon sok a hagymás növény, szinte minden kertben kitüntetett helyük van, akár kerti ágyásba, akár balkonládába ültetjük őket. Ahhoz azonban, hogy a tél elmúltával rácsodálkozhassunk ezekre az üde virágokra, már kora ősszel gondoskodnunk kell a hagymák beszerzéséről és elültetéséről.
[bővebben]
1  ......   4  |   5  |   6  ......   26      

Ajánló

Újdonságok

Botanikaland a Facebook-on!
A A