Kezdőlap Virágok A-Z Színskála

Cserje ABC - Néhány szempont a választáshoz

A cserjék a fáktól alacsonyabb növekedésű fás szárú növények, melyek nagyon fontos szerepet játszanak a kertek struktúrájának és állandóságának megteremtésében. Amíg a fák jól látható lombkoronával büszkélkednek és a kert magasabb síkját uralják, oda vezetik a tekintetünket, addig a cserjék többtörzsű vagy alacsonyan elágazó, bokrosodó habitusú növények, melyek igen változatos képet mutatnak, s ennek megfelelően más-más funkciót tölthetnek be a kertben... [bővebben]

Hívogató őszi balkonnövények - melyiket válasszam?

Bár néhány egynyári virág, mint például a begóniák vagy a kerti nebáncsvirág ez idő tájt is szépen virulnak a balkonon, itt lehet az ideje, hogy néhány kifejezetten őszi kompozíciót is készítsünk az ablakládába vagy a teraszra. Attól függően, hogy milyen növényeket részesítünk előnyben, az összeállítás tükrözheti az ősz tüzes színvilágát, a betakarítás gazdag hangulatát, ugyanakkor készíthetünk olyan kompozíciókat is, melyek a fagyos tél folyamán is díszítenek örökzöld levelükkel, színes bogyóikkal.

[bővebben]

Virágos szegélyek utánozhatatlan bája

Az évelők és egynyáriak sokféle elhelyezésben díszíthetik a kerteket - alkothatnak önálló csoportokat, lehetnek szétszórva gyepben vagy a lombhullató fák alatt, ékesíthetnek kisebb-nagyobb sziklakertet, azonban biztosan minden kertben van egy-két olyan terület, ahol a virágszegély a legjobb megoldás a növények elhelyezésére, a figyelem felkeltésére.
Sokszor az épített felületek, kerti utak, garázsbejárók, kerítések mellett marad annyi üres felület, amely keskeny volta miatt épp mutatós növényszegélyek beültetésére használható a legjobban, előfordulhat azonban az is, hogy tudatosan alakítunk ki olyan színes növényszegélyeket, melyek a tekintetet a kert egy távolabbi pontjába irányítják, vagy optikailag megnyújtják a kérdéses teret.
[bővebben]
1  |   2  |   3  |   4  ...   15  ...   26      

Ajánló

Újdonságok

Botanikaland a Facebook-on!
A A