Kezdőlap Virágok A-Z Színskála

A kert, ami nem csak a szemnek szép

A szép és egyben pihentető kert talán mindenkinek mást jelent, mégis igaz, hogy a vizuális élmény mellett több igényt is ki kell elégítenie, hisz a mai stresszes életmódban a kert sokak számára a felüdülés és a kikapcsolódás helyszíne is egyben. Mivel nem mindenkinek jut sok ideje kertje gondozására, kellő megfontolást igényel, hogyan alakíthatjuk úgy, hogy a maradandó értékek, a hangulatos színfoltok, s a különleges növények ápolása mellett jusson idő a passzív, szemlélődő kikapcsolódásra is.
[bővebben]

Fókuszban a levélzet

A növények levelének díszítőértékét sokszor csak az őszi levélszíneződéssel hozzuk összefüggésbe, s leginkább csak a cserjék és fák színes lombjára gondolunk ilyenkor, melyek minden évben újra és újra feldíszítik a kerteket. Az évelők és egynyáriak levélzete is fontos szerepet tölthet be, főleg a nyári kertben, hisz igen változatos formákkal, színekkel és mintákkal adja meg az ágyások alaphangulatát, de akár arra is alkalmas, hogy élővé tegyünk általa egy sötét belső udvart vagy egy kopár sarkot.
[bővebben]

Balkonládák újra nyári köntösben

A nyár közeledtével lassan vége szakad a korai hagymások, árvácskák, százszorszépek tündöklésének, s itt az ideje, hogy újratervezzük a terasz és az ablakládák növény kompozícióit. Ilyenkor a kertészetek, piacok polcai valósággal roskadoznak az egynyáriak színes választékától, így bőven van miből válogatnunk... [bővebben]
1  ......   16  |   17  |   18  ......   26      

Ajánló

Újdonságok

Botanikaland a Facebook-on!
A A