Kezdőlap Virágok A-Z Színskála

Kalandozás az ehető virágok birodalmában

Az, hogy egyes növények virága valamilyen formában fogyasztható, nem ismeretlen senki számára, gondoljunk csak például a kamillavirágból, a hibiszkusz virágából főzött teára vagy a bodzavirágból készített ízletes szörpre. A tök és a cukkini virágának töltött vagy sörtésztás rántott változata szintén egyre népszerűbb, melyet sokan készítenek el, akiknek módjukban áll a kertjükben megtermelni ezeket a zöldségeket... [bővebben]

A kert, ami nem csak a szemnek szép

A szép és egyben pihentető kert talán mindenkinek mást jelent, mégis igaz, hogy a vizuális élmény mellett több igényt is ki kell elégítenie, hisz a mai stresszes életmódban a kert sokak számára a felüdülés és a kikapcsolódás helyszíne is egyben. Mivel nem mindenkinek jut sok ideje kertje gondozására, kellő megfontolást igényel, hogyan alakíthatjuk úgy, hogy a maradandó értékek, a hangulatos színfoltok, s a különleges növények ápolása mellett jusson idő a passzív, szemlélődő kikapcsolódásra is.
[bővebben]

Fókuszban a levélzet

A növények levelének díszítőértékét sokszor csak az őszi levélszíneződéssel hozzuk összefüggésbe, s leginkább csak a cserjék és fák színes lombjára gondolunk ilyenkor, melyek minden évben újra és újra feldíszítik a kerteket. Az évelők és egynyáriak levélzete is fontos szerepet tölthet be, főleg a nyári kertben, hisz igen változatos formákkal, színekkel és mintákkal adja meg az ágyások alaphangulatát, de akár arra is alkalmas, hogy élővé tegyünk általa egy sötét belső udvart vagy egy kopár sarkot.
[bővebben]
1  ......   13  |   14  |   15  ......   24      

Ajánló

Újdonságok

Botanikaland a Facebook-on!
A A