Kezdőlap Virágok A-Z Színskála

Sárga Pillangóvirág

(Cosmos sulphureus)

A kerti pillangóvirággal rokon egynyári virág, mely legfőképpen Japánban és Koreában tett szert népszerűségre sárga, narancssárga, illetve skarlátvörös, törékeny, margarétaszerű virágaival. A különösen keskeny, szeldelt levelek fölött ringatózó virágok szeretik a napos élőhelyet és júliustól szeptemberig folyamatosan virágoznak. Maga a növény bokrosodó növekedésű, felálló szárú, 30-60 cm magas. Ágyások előterébe vagy szegélyébe inkább az alacsonyabb fajtákat ültessük, vágott virágnak pedig a magasabb fajták közül válasszunk. Habár fészkes, pillangócsalogató virágai valamivel kisebbek, mint a kerti pillangóvirágé, virágainak meleg színárnyalata és hosszú virágzása révén üdítő színfoltja lehet bármely kertnek.

Gondozása


Szárazságtűrő, könnyen nevelhető egynyári, mely napos fekvésben érzi a legjobban magát. Tápdús, humuszos, jó vízáteresztő képességű földet igényel, ám a túlzott nitrogéntartalmú talajban könnyen felnyurgul és megdől a virágok szára. Ha folyamatosan lecsípjük az elnyílt virágokat, azzal további virágzásra serkenthetjük a növényt. Tartós aszályban meghálálja az öntözést. Mivel önvető, a növény minden évben magától is elszórja a magjait.

Szaporítása


Magjait április közepén a végleges helyükre vethetjük szabályos sorokba, vagy akár foltokba is. A palántákat érdemes némileg kiritkítanunk, hogy a növény helyigényét biztosítsuk.

Megosztás a Facebook-on
Asteraceae (őszirózsafélék) > sárga pillangóvirág
2
Sárga Pillangóvirág
Cosmos sulphureus
Sárga Pillangóvirág (Cosmos sulphureus)

Színváltozatok

Sárga, piros, narancssárga


Kapcsolódó cikkek

Kövess minket a Facebook-on is!
A A