Kezdőlap Virágok A-Z Színskála

Keskenylevelű Angyalfüzér

(Angelonia angustifolia)

Mexikóból származó fagyérzékeny dísznövény, melyet a mi éghajlatunkon jobbára egynyáriként nevelnek. Maga a növény bokrosodó habitusú, keskeny, sötétzöld, fogazott szélű, lándzsa alakú levelekkel, melyek érintésre enyhén édes illatot árasztanak magukból. A tátikához valamelyest hasonló kétajkú virágok a felálló szárak egész hosszában körkörösen, alulról felfelé nyílnak nyár elejétől egészen őszig. A virágok színe a rózsaszíntől, a bíboron át az indigóig terjed. Elsősorban balkonládákba és függőkosarakba ajánlott. Magassága elérheti az 50 cm-t is, de gyakoriak a törpe változatok is. A magas fajták vágott virágként is értékesek.

Gondozása


Tápdús talajt, napos meleg fekvést igényel. Vízigénye közepes, a rövidebb száraz időszakokat még tolerálja. Ha a virágzása alább hagyna érdemes némileg visszametszeni a növényt. Fejlődése és virágzása hosszú, forró nyarakon a legszebb, de az eső sem károsítja.

Szaporítása


Magvetéssel tavasszal, de mivel erősen fagyérzékeny növényről van szó, szaporítását zárt helyen, üvegházban vagy télikertben kell elkezdeni és csak a tavaszi fagyok elmúltával lehet a növényeket a szabadba kivinni.

Megosztás a Facebook-on
Plantaginaceae (útifűfélék) > keskenylevelű angyalfüzér
2
Keskenylevelű Angyalfüzér
Angelonia angustifolia

Színváltozatok

Lila, rózsaszín, fehér

Kapcsolódó cikkek

Kövess minket a Facebook-on is!
A A